רוצה לקבל עדכונים מבלוג שיפט?
הצטרפ.י לניוזלטר שלנו
רוצה לקבל עדכונים מבלוג שיפט?
הצטרפ.י לניוזלטר שלנו
רואה החשבון (רו"ח) הוא בעל תפקיד מרכזי מאוד בארגון. בארגונים קטנים, שבהם אין מנהל כספים מקצועי, רואה החשבון הוא למעשה הדרג המקצועי הבכיר בכל הנוגע לניהול הכספים, מיסוי ודיני עבודה.
לדוגמה: התייעצות לגבי הוצאות שאינן מוכרות למס הכנסה (הוצאות עודפות), כגון חלק מהחזרי הוצאות הרכב לעובדים, כיבודים וארוחות לעובדים, ימי כיף ועוד.
רואה חשבון אינו מחליף ייעוץ משפטי של עורך דין, אולם הוא יכול לסייע ולהמליץ על דרכי התנהלות רצויות.
מעבר לביקורת על הדו"ח הכספי, רואה החשבון יכול לספק לארגון שירותים נוספים:
בבחירת רו"ח לארגון רצוי להביא בחשבון את השיקולים שלהלן (נוסף לשיקול המחיר):
ניסיון בעבודה עם מלכ"רים – חשוב לבחור רואה חשבון בעל ניסיון בתחום המלכ"רים, משום שלתחום זה יש מאפיינים מיוחדים. רצוי לבקש המלצות ממלכ"רים אחרים מקרב לקוחותיו.
נכונות לסייע לארגון כמנחה מקצועי – כדאי לוודא נקודה זאת מראש עם רואה החשבון ואף לקבל המלצות על התפקוד שלו בתחום זה. שגיאות ברישום חשבונאי או בטיפול בסוגיות מיסוי עשויות להיות בלתי הפיכות ולעלות לארגון כסף רב. חשוב מאוד שלרשות הנהלת הארגון יעמוד איש מקצוע בתחום זה שאפשר להתייעץ עמו.
זמינות – מומלץ להתחשב בגורמים אלה:
גובה התשלום תלוי בגודל הארגון: ככל שהארגון גדול יותר כך רואה החשבון נאלץ להרחיב את הביקורת ולכן ידרוש שכר טרחה גבוה יותר.
לאחר איתור 3-4 רואי חשבון המתאימים לארגון בהתחשב בכל השיקולים שפורטו לעיל, כולל קבלת המלצות מלקוחות אחרים של אותם רואי חשבון, יש לקבל הצעת מחיר מפורטת מכל אחד מהם הכוללת את השירותים שהארגון יקבל. יש להשוות ביניהן ולקבל את ההצעה שמתאימה ביותר לפי הקריטריונים החשובים להנהלת הארגון (מחיר, זמינות, היקף השירותים וכו').
אנחנו משתפים בידע שיש ברשותנו, ובידע שגיבשנו יחד עם אנשי מקצוע, ועושים כל מאמץ כדי להביא מידע מדויק ומהימן, נכון למועד פרסום הפוסט. עם זאת מה שמופיע כאן לא בא להחליף יעוץ מקצועי של רו"ח או יועץ משפטי, אנא קחו זאת לתשומת לבכם.
המידע נכון למרץ 2018
וקבלו מייל עם תכנים חדשים שעולים לבלוג
תגובות
כתבו תגובה