נועה זילברשטיין |

יש לי פודקאסט והמאזינים לא יודעים!

28245744_ss

בתום העונה הראשונה של הפודקאסט שלנו SHIFT באוויר ועם עליית העונה השנייה, החלטנו לשתף אתכם בכמה תובנות טכניות שהיו לנו במהלך הדרך, כי אם אנחנו שברנו את הראש, אין סיבה שכולם ישברו גם. אז יצרנו פודקאסט ל-SHIFT, קבענו עם מרואיינים, עשינו תחקיר, סגרנו אולפן, בחרנו אות מגניב, חיפשנו את הפלטפורמה המתאימה להשמעה – SoundCloud ופרסמנו ב-SHIFT. אלא מה, שהקהל שמאזין לפודקאסטים, אלה שאוהבים לשמוע את התוכניות שלהם לפי נושאים, אלה מחפשים כל הזמן פודקאסטים חדשים, לא ידעו, כי הם לא בהכרח הקוראים של הבלוג שלנו.

אז מה עושים?

בתור מאזינות לפודקאסטים (חלקנו לפחות) אנחנו יודעות שבסופו של דבר מאזיני הפודקאסטים מוצאים את הרצועות שהם שומעים, דרך אפליקציות האזנה, כמו: Podcast addict שהיא אחת הפופולאריות, אבל יש גם אחרות כמו Podcast Castbox, Podcast Go או Pocket Casts.

השלב הבא היה להבין איך אנחנו מיידעות את אותן אפליקציות בקיומו של הפודקאסט SHIFT באוויר. פה נכנסנו לבלגן. חיפשנו באינטרנט, קראנו, עקבנו אחרי סרטוני הדרכה ולקח זמן עד שהצלחנו להבין מה בדיוק צריך לעשות. אז עכשיו, בתום תהליך ארוך ומייגע, ניצלנו כדי לספר. אלה הצעדים שיש לעשות כדי לפרסם את הפודקאסט שלכם לכלל מאזיני הפודקאסטים:

1. בחירת הפלטפורמה לאחסון הפודקאסט

אנחנו בחרנו כאמור בסאונדקלאוד. למה? כי ראינו שככה הרבה עושים, וכי הבנו שהיא חינמית. הבעיה שהחינם מוגבל רק למספר תכניות ובסופו של דבר אם רוצים שימצאו אתכם באפליקציה – צריך לשלם, מדובר על 135 דולר בשנה.
אם רוצים חינמי בלי הגבלה אז יש את castbox. קיבלנו עליה המלצה בקבוצת הטלגרם: פודקאסטים בין חברים – תבדקו.
עוד שיקול שכדאי להוסיף בבחירת הפלטפורמה בעידן הספוטיפיי, כנסו לספוטפיי ותבדקו באיזה פלטפורמות הם תומכים. בסאונדקלאוד כרגע הם לא תומכים וצריך לכתוב להם בקשה מיוחדת.

2. איתור קוד RSS והעתקתו:

יש לערוץ שלכם קוד RSS. מה זה הקוד הזה? זה קוד מעקב, שמאפשר לאפליקציות השמעה לזהות את הערוץ שלכם ולהתעדכן תדיר ברצועות שאתם מעלים. בדרך כלל, את הקוד הזה אפשר למצוא בהגדרות הפרופיל שלכם בפלטפורמה שבחרתם. לדוגמה בסאונדקלאוד, הקוד הזה נמצא תחת SETTING בקטגוריה שנקראת CONTENT. אתם יכולים לראות בתמונת המסך את הקוד RSS של הפודקאסט של SHIFT. אחרי שמצאתם את הקוד, פשוט העתיקו אותו.

3. איפה שותלים את הקוד RSS?

אז ככה, חשבנו בהתחלה שצריך להיכנס לכל אפליקציית השמעה ולשתול בה את הקוד, אבל אז משיטוטים באינטרנט ושאלות בקבוצת הטלגרם, הבנו שהכי נכון לשתול את הקוד RSS ב-iTUNES. הטמעה של הקוד ב-iTUNES מציפה את הפודקאסט שלכם בכל אפליקציות ההשמעה שניתן להוריד באמצעות iTUNES, גם אם יש לכם מערכת הפעלה של אנדרואיד. אז במקום לעבור בכל האפליקציות ולנסות כל הזמן להתעדכן באפליקציות השמעה החדשות שקמות, החלטנו להכניס את הקוד ל-iTUNES.

4. iTUNES וצרות אחרות

אז פשוט לא היה לנו. יש כמה דברים שצריכים לדעת ולעשות לפני שפשוט מעתיקים את הקוד ומדביקים אותו ב-iTUNES.

4.1 יצירת APPLE ID – ראשית, כדי לפרסם פודקאסט עליך לייצר APPLE ID. זה כמובן לא דבר מסובך, אבל למי שאין אייפון או אייפד לא נדרש לעשות זאת אף פעם. אז כאן אתם יוצרים APPLE ID

4.2 הורדת iTUNES למחשב שלכם – אחרי שיצרתם את APPLE ID שלכם, עליכם להוריד את תוכנת iTUNES למחשב שבו אתם עובדים ורוצים להטמיע את הקוד RSS (לינק להורדת iTUNES). אפל מזהים קשר בין התוכנה של iTUNES לבין החשבון שיצרתם (APPLE ID), ולכן אם יצרתם חשבון של הארגון שבו אתם עובדים בשביל לפרסם את הפודקאסט הארגוני וה-iTUNES במחשב שלכם מקושר כבר לחשבון פרטי שלכם, לא תוכלו לייצר סנכרון בין השניים. זה טיפ חשוב ולמדנו זאת בדרך הקשה, קשה מאוד.

5. הזנת הקוד RRS ב-iTUNES

אז יצרתם APPLE ID והורדתם את תכנת ה-iTUNES ווידאתם שהמשתמשים בחשבון ובתוכנה זהים. מצוין. עכשיו עליכם להיכנס ללינק באתר של APPLE שבו אפשר סוף סוף להטמיע את הקוד RSS, המקום המיוחל נקרא iTunes Connect.

5.1 בלחיצה על הלינק עליכם להזין את שם המשתמש והסיסמה שיצרתם עבור APPLE ID. לאחר שתיכנסו לחשבון תגיעו למסך בחירה, בו עליכם לבחור כמובן MY PODCASTS:

5.2 אחרי שלחצתם על MY PODCAST תגיעו לעמוד שנראה ריק, אבל יש לו + קטן מצד שמאל למעלה. כדי להוסיף את הפודקאסט שלכם, עליכם ללחוץ על כפתור + הקטן.

5.3 אחרי לחיצה על כפתור + יופיע לכן עמוד עם שדה להזנה של הקוד RSS שהעתקם אי אז בתחילת התהליך. הדביקו את את הקוד בשדה המיועד ולחצו על כפתור SUBMIT בקצה הימני של המסך:

5.4 אחרי להזנתם ולחצתם, תופיע הודעה שהפודקאסט שלכם ממתין לאישור של APPLE.

6. אחרי כמה ימים, בלי נדר, תקבלו אישור מ-APPLE שהפודקאסט שלכם אושר.

זהו, מאותו רגע תוכלו למצוא את הפודקאסט שלכם ברשימות של אפליקציות להאזנה.

בטח יהיו לנו עוד תובנות בהמשך, נעדכן בתגובות לפוסט הזה. אם יש לכם עוד טיפים בנושא, נשמח שתכתבו לנו ולגולשים בתגובות, זה יכול להקל מאוד.

משפיעות על העולם? מקדמים שינוי חברתי?

פנו אלינו ליעוץ

עוד פוסטים בנושא תוכן וסושיאל

מיכל גרינברג כורך | 25 במרץ 2024

מי הם גופי העיתונות העצמאית בישראל?

אסיה לדיז'ינסקיה | 10 במרץ 2024

מה עושה דוברת שהיא גם מנהלת סושיאל?

הצטרפו לרשימת המנויים שלנו

וקבלו מייל עם תכנים חדשים שעולים לבלוג

    תגובות

    כתבו תגובה