רוצה לקבל עדכונים מבלוג שיפט?
הצטרפ.י לניוזלטר שלנו
רוצה לקבל עדכונים מבלוג שיפט?
הצטרפ.י לניוזלטר שלנו
ינואר 2018, ירושלים. אני נכנסת למשרדי שתיל. יושבים שם הסמנכ"ל ומנהלת משאבי אנוש. הריאיון הולך טוב, הגעתי מוכנה, אני ממש רוצה את התפקיד. עד שמגיעה השאלה: "האם את מכירה את שתיל? האם את יודעת במה עוסקת הקרן החדשה לישראל?" [שיט], "כן, בטח" אני אומרת בביטחון, "אתם עובדים עם בית איזי שפירא". "לא, אנחנו לא" משיב לי הסמנכ"ל ומבט מאוכזב בפניו.
שורה תחתונה – התקבלתי. לא כי ידעתי לעומק מהי הקרן החדשה לישראל ועם איזה ארגונים שתיל עובד, אלא בגלל התשוקה הגדולה שלי לתפקיד.
שלושה גורמים משפיעים על הסיכוי שלך להתקבל לתפקיד: 1. התאמה טובה לתפקיד, 2. תזמון נכון, 3. לעבור את הראיון בהצלחה, וגם טיפת מזל לא תזיק😊. אנחנו כאן כדי להתמקד בגורם השלישי: הראיון.
שש שאלות לעבודה עצמית כדיר לעבור ראיון בהצלחה, אחת לכל שנה שהייתי בתפקיד:
1. האם את יודעת לקראת מה את הולכת?
שלא כמוני, למדי מראש על הארגון שאת הולכת אליו לפני הראיון. קראי, חקרי, צפי בערוצי התוכן שלו. תלמדי את החומר. לא בשביל "להשפריץ אותו למראיינת" אלא בשביל לשבת טוב ונכון על כיסא המרואיינת, כדי שתוכלי להבין את הרוח, הערכים, התרבות והמיומנויות הנדרשות לביצוע מוצלח של התפקיד. זה גם הזמן לרשום לעצמך שאלות שאולי תרצי לשאול את המראיינים שלך על התפקיד ועל הארגון שאליו את הולכת.
2. האם את באמת רוצה את התפקיד?
למה את רוצה אותו? על אילו ערכים חשובים בחייך התפקיד הזה יענה לך? גם כמראיינת, תמיד חיפשתי את הברק בעיניים. תהיי ברורה עם עצמך לגבי שאלת הלמה. האם מה שמושך אותך היא מהות הארגון, הערכים שלו, המטרה החברתית שלו? או מה שבוער בך זאת ההתנסות המקצועית, חידוד המיומנויות התפקידיות? או שבכלל את באה כי שמעת שהם סופר מגובשים, וכרגע מה שהכי חשוב לך הוא להיות שייכת?
3. מי את, במיטבך?
בואי לראיון אותנטית, כמו שאת – במיטבך. חשבי על עצמך ביום הכי טוב שלך, מה מאפיין אותך שקשור לתפקיד? במה את טובה? היזכרי בכל הדברים הטובים והמוצלחים שעשית בתפקיד, אם צריך, קראי את ברכת הפרידה שלך, היזכרי בעצמך ברגעי השיא שלך.
4. מה את רוצה שיגידו עליך בסוף הריאיון?
שלושה דברים מרכזיים שחשוב לך שיגידו עליך בסוף הריאיון, הרלוונטיים לתפקיד. זה צריך להיות "המגדלור" שלך בראיון עצמו. לדוגמה, אם את מתראיינת לתפקיד של מובילת תכנית חברתית ייתכן שחשוב לך שיגידו עליך שאת – ביצועיסטית, יוצרת שיתופי פעולה וחושבת מחוץ לקופסה.
חשבי מה נכון עבורך ועבור התפקיד. אם החלטת ששלושת הדברים האלו הם מה שחשוב לך שיגידו עליך בסוף הריאיון – תתנהגי אותם וספרי עליהם, תני דוגמאות מתפקידים קודמים הרלוונטיים למימדים האלה, וכשכשואלים אותך, מה המנהלת הקודמת הייתה אומרת עליך – קח את זה כהזדמנות לספר על עצמך את מה שחשוב לך שידעו עליך.
5. מהן השאלות שתשמחי לענות עליהן?
כן, כן. תשמחי. ראיון זו סיטואציה מביכה ומעצבנת לעיתים, אבל אם תשני את הפרשנות שלך עליה – יש סיכוי טוב שאפילו תהני. הפרשנות שאני מציעה היא שהריאיון הוא הזדמנות מצוינת לעבור לחלום הבא שלך – וככזה, קחי אותו בשתי ידיים. בעיקר, כשיש לך: "שאלות מתנה".
מהן שאלות מתנה? כל השאלות שאת יכולה לצאת מהן טוב – מה התכונות הטובות שלך? ספרי על הצלחות, מה העמיתים שלך היו אומרים עליך? ספרי על העבודה הקודמת שלך וכו'.
הכיני את עצמך מראש לשאלות האלה – וכווני את התשובות לתפקיד הנוכחי. נניח שאת מתראיינת לתפקיד מפתחת משאבים בעמותה. את יודעת שהתפקיד דורש יכולת גבוהה של העברת המסר. נניח שלפני כן עבדת כמוכרת בחנות ספרים – נסי לחפש איפה נדרשת להפעיל את המיומנות הזאת? האם השתמשת בה במהלך המכירה או אולי בניהול משא ומתן עם ספק? כווני את כל העשייה הקודמת שלך, לתוך התפקיד אליו את מתראיינת וצרי חוטים של קשר. ותני דוגמאות ספציפיות. אין דבר יותר מעצבן מלראות מרואיין מדקלם ססמאות. חשבי על דוגמה קונקרטית לכל מיומנות שאת מציגה. לא בטוח שתצרכי תמיד לשלוף אותה, אבל שימי אותה אצלך בראש, שתהיה מוכנה לשליפה בעת הצורך.
6. ממה את חוששת בראיון?
בוא נפרק את זה רגע.
7. נכון שהבטחתי 6, אבל הנה עוד אחד, לשנה הבאה – תתכוננו!!!
מחשבה מקדימה והכנת רשימות עשויות לעזור לכם מאוד, אבל סימולציה יכולה להכין אתכם היטב ל"מצב האמת" במיוחד אם מדובר בראיון עבודה ראשון. עשו זאת עם אבא שלכם, עם חברה טובה, או עם איש מקצוע. אם אין כזה פנוי בסביבתכם, תתרגלו ספיץ' מול הכלב שלכם. אל תבואו לא מוכנים.
יש לכם הזדמנות להגשים עוד חלום בחיים שלכם – קחו אותו בשתי ידיים!
יאללה,
לכו תתקבלו
וקבלו מייל עם תכנים חדשים שעולים לבלוג
תגובות
כתבו תגובה