ערן ניסן |

מה למדתי מהקמפיין שלנו במחזקים נגד פורום קהלת?

משרדי פורום קהלת

לפני קצת יותר משנה עמדתי על גג של רכב בהפגנה מחוץ למשרדים של פורום קהלת ודיברתי על הקשר בין שני מיליארדרים מטורללים מפנסילבניה לבין ההפיכה המשטרית וניסיון ההרס של הדמוקרטיה הישראלית.

לפני כמה חודשים פורסם שאחד התורמים של קהלת החליט למשוך את התמיכה שלו מפרוייקט ההפרטה של החינוך הציבורי, ייבוש מערכי הבריאות והרווחה, ופירוק הסולידריות הישראלית.
אתמול ראיתי פרסום על זה ש"קהלת מקצצים את הפעילות שלהם".

במחזקים דיברנו על קהלת לפני שזה היה במיינסטרים. כשכתבנו על פורום קהלת ברשתות של מחזקים וכינינו אותם "המוח של הימין", אנשים לא ידעו מה אנחנו רוצים או על מי אנחנו מדברים. אנשים הכירו את "אם תרצו" הביריונים, את ארגון הטרור להב"ה, ואפילו ארגוני ימין נישתיים כמו "ישראל שלי" ו"רגבים". אבל פורום קהלת? מי ידע מי אלו לפני ארבע שנים?

שלושה דברים שלמדתי מקמפיין הרשת שהובלנו נגד פורום קהלת

שיעור ראשון: קמפיין מוצלח משלב מאמצים ציבוריים עם מחקר

לא היינו יכולים לחשוף את קהלת, את השיטות הבזויות שלהם לקידום החזון שלהם, את ארגוני הקש שהם הקימו כדי לטשטש את הפעילות שלהם, ואת הרעיונות הזרים והמסוכנים שהם מקדמים – בלי שהיינו יכולים להישען על עבודה מקצוענית של הבלוק הדמוקרטי The Democratic Bloc ושל עיתונאים חוקרים כמו נתנאל שלומוביץ' מ"הארץ", עמרי מניב מחדשות 12 ואסף ליברמן מתאגיד השידור.

קמפיין בלי מחקר עלול להסתכם בהטלת בוץ, ומחקר בלי קמפיין עלול להסתכם כמו עץ שנופל ביער וגם אם שומעים את הבום של הנפילה, אין המשכיות לחשיפה.
השילוב של חשיפות תקשורתיות בפרינט, בטלוויזיה וברדיו נתנה לנו את החומרים שהיינו צריכים בשביל לכתוב שרשורים אידיאולוגיים בטוויטר, להפיק סרטונים לרשתות, לעשות זומים לקהל הרחב, להקליט פודקאסטים ולהקים קהילות וואטסאפ. אגב קהילות וואטסאפ, בהתחלה קראנו לקבוצות "קהלת אוכלים נזלת" אבל אז כמה אמהות של כמה אנשי צוות של מחזקים נזפו בנו שזה לא מנומס אז החלפנו את השם😉

שיעור שני: קמפיין מוצלח מחייב שותפויות

עבודה על ניירות מדיניות –  קרן ברל כצנלסון הוא אחד הארגונים החשובים ביותר שיש לנו כמדינה. הם ה- UNSUNG HEROES, שמגלמים את מה שחברה אזרחית צריכה לעשות – להיות יותר מאופוזיציה לרעיונת ואנשים רעים, אלא להוות אלטרנטיבה אידיאולוגית. בכל פעם שדיברתי על תוכניות ההפרטה של קהלת, ושאלו אותי "אז מה כן?", היו לי ניירות מדיניות ומחקרים ורעיונות ומסרים של קרן ברל, שעזרו לי להסביר ולהבין איך מדינת ישראל חייבת לשקם את מדינת הרווחה ואת מערכות הבריאות והרווחה. החוקרים והחוקרות של קרן ברל הם אלו שלימדו אותי, בסבלנות, על אחריות מדינתית ועל החשיבות של רגולציה.

הפעלת לחץ בינלאומי – מעבר לחברה אזרחית, היו כאן אנשים ונשים מדהימים ומדהימות. שני גרנות לקחה על עצמה להוביל את זרוע השטח של הלחץ בארה"ב. כוח הרצון, הנחישות והיצירתיות של שני עזרו לחשוף ליהדות ארה"ב, הליברלית, הדמוקרטית – על איך יאס ודנצ'יק מממנים את החרבת הערכים המשותפים לישראל וארה"ב.

חיבור בין חינוך ודמוקרטיה – נועם וידן היא המורה שלי לאזרחות. לא רק כי היא באמת מורה לאזרחות, אלא כי היא הבינה ודיברה הרבה לפני המון אנשים על הקשר בין חינוך לבין אזרחות, בין חינוך לבין פוליטיקה, בין חינוך לבין דמוקרטיה.

גישה ישירה לפוליטיקאים – וכמובן, השותפים שלנו במערכת הפוליטית. הדלת אצל נעמה לזימי וגלעד קריב תמיד הייתה פתוחה לאזהרות על קהלת. הדיונים והעימותים של שניהם בוועדות הכנסת והמליאה הם אלו שעזרו לנו לחשוף את ההשפעה של קהלת במקום בו הם הביאו את ההצלחות הכי גרועות שלהם – במסדרונות השלטון. נעמה וגלעד הם נבחרי ציבור במלוא מובן המילה – הם חרוצים, ידענים, נחושים ומקצועניים – ואני בטוח שאם הם לא היו שם, קהלת היו עדיין מתדלקים את ההפיכה המשטרית.

שיעור שלישי: קמפיין מוצלח חייב להיות דו-סטרי

אנחנו חייבים להיות מסוגלים לנהל שיחות ולענות על שאלות. להתווכח ולעמוד מאחורי הטענות שלנו. ניהלנו ויכוחים פומביים עם אנשי קהלת ותומכיהם.
ענינו על שאלות בזומים, אספנו שאלות מקהילות הוואטסאפ שפתחנו כחלק מהמאבק בקהלת והכנו סרטוני תשובות.
מהלך מוצלח הוא לא רק מהלך מתמשך ומתפתח, אלא מהלך שנותן לאנשים מקום לשאול שאלות, לחלוק, לדייק, לאתגר – כדי להשאיר אותם מחוייבים ומעורבים.

ונקודה אחרונה. אני לא מאמין שקהלת יסגרו את הבסטה. אני חושב שהם נערכים מחדש. הם יעבירו משאבים וחוקרים לארגוני הקש החלולים שלהם – פורום שילה המתנחלי, מכון משגב העוד-לא-מספיק-ידוע-לשמצה, והחברים שלהם בקרן תקווה הממותגת מחדש.

לא רחוק היום שנוכל לחשוף את "אותה קהלת בשינוי אדרת", כי עוד לא סיימנו.

עוד לא סיימנו עד שתהיה כאן מדינה שעובדת בשביל כל האזרחים והאזרחיות שלה – ללא יוצאים מן הכלל.

אנחנו נבנה פה ממשלה ומדינה שתחזיר את החטופים והחטופות ותסיים את המלחמה, תבצר את הדמוקרטיה והזכויות שלנו בחוקה דמוקרטית-ליברלית, שתבטיח את החיים הבטוחים שלנו, שיעוגנו בהסכמי שלום ובתהליכי פיוס עם השכנים שלנו, ותשקם את הנזק שהדרך של קהלת, בשיתוף נתניהו-בן-גביר-סמוטריץ' עשו לנו בעשור האחרון בכלל ובשנה וחצי האחרונות בפרט.

משפיעות על העולם? מקדמים שינוי חברתי?

פנו אלינו ליעוץ

הצטרפו לרשימת המנויים שלנו

וקבלו מייל עם תכנים חדשים שעולים לבלוג

    תגובות

    שלום!
    ע"א זמני הקצר והעמוס, אחר שעות של הנאה מהתכנים המובאים כאן,לא יכולתי שלא לכתוב לאחר שנתקלתי במאמר זה (שאגב, הגעתי אליו מכותרת קישור לא רלוונטית לתוכנו...)
    כמה עצוב ומדאיג שאתר כ"כ חשוב כ'שתיל', שנעזרתי בו רבות לחשיבה מזווית אחרת, לחיפוש עבודה, לשינוי חברתי, לשיח אזרחי פתוח וכנה וכניסיון לפלטפורמה מאירת עיניים (ע"א האג'נדה המאוד ברורה שלו); סוגר את דלתותיו בפני אנשים 'מהצד השני', שכן שמים את החשיבות ביצירת שינוי חברתי בישראל כערך עליון. כאלו שכן יכולים לראות ולהכיל את כל רבדיה וגווניה של החברה במדינת ישראל, להכיל מורכבויות, לעשות רה- חשיבה על עמדות פוליטיות- חברתיות- אזרחיות כאלה ואחרות. אלא שדברי השמצה, אינפנטיליות ושנאה מעל פלטפורמה זאת, לא משאירים אלא להתבצר זה בעמדתו של עצמו, בלי שום סיכוי להתקרבות (דבר, שלכאורה, אתם שואפים לו, אבל בדרך זאת עושים הכל כדי לטרפד זאת, ובמקום זאת מייצרים שיח זכויות).
    לידיעה- אפשר לדבר 'אזרחות' בלי לדבר 'פוליטיקה'.
    אם תפשפשו בציציותכם (רחמנא ליצלן), תמצאו שהמסד לכל מעשיכם, הוא מעשה 'צדוקים', שפוגע וחותר תחת ערך האחווה והאחאיות בישראל.

    שנהיה באמת משוחררים ובעלי חירות משנאת וחתירת שווא.

    אשמח לתגובתכם,
    אילה

      אילה שלום, בחרנו לתת מקום למאבק של מחזקים בפורום קהלת מכיוון שכארגון שהוא חלק מהקרן החדשה לישראל אנחנו פועלים לטובת חברה דמוקרטית שיוויונית וצודקת בעוד שפורום קהלת פועל לצמצם את המרחב הדמוקרטי ואת השיוויון בין האזרחים במדינה

    כתבו תגובה