שירלי נדב |

מדריך חדש: אבטחת מידע לאקטיביסטיות

securing

במדינות רבות, וגם אצלנו, ממשלות, רשויות וגופי אכיפה משתמשים בטכנולוגיות מעקב מקוונות כדי להגביל ולדכא את חופש הביטוי והמחאה. נוסף על כך, רשת האינטרנט מלאה בהאקרים, בחברות מסחריות ובגורמים אחרים שיש להם עניין להשיג כמה שיותר מידע אודותינו.

כפעילות חברתיות ופוליטיות שמבלות חלקים נרחבים מחיינו ברשת האינטרנט, חשוב שנדע להתנהל נכון ולשמור על המידע האישי שלנו כדי שלא יתגלגל לגורמים לא רצויים ויסכן אותנו ואת פעולותינו. החדשות הטובות הן שיש שינויים קטנים שאנחנו יכולות ויכולים לעשות, שיהפכו את המעקב אחרינו לקשה באופן משמעותי.

במסגרת פרויקט דוקורייטס של האגודה לזכויות האזרח הפקנו מדריך קצר בעברית ובערבית בשיתוף יובל אדם ונעם רותם מ-CryptoParty, ובו כלים שימושיים שיכולים לעזור לנו לשמור על הפרטיות שלנו ברשת. לא צריך הבנה מיוחדת – מדובר בכללים פשוטים שכל אחד יכול ליישם.

אני ממליצה לכל פעיל/ה חברתית ולכל מי שמבלה לפחות חלק מזמנו ברשת להיכנס למדריך ולבחור את הכלים שנכון לו לאמץ. אין פתרון קסם לשמירה על פרטיות, ואין כזה דבר 100% הגנה. אבל ככל שיהיו ברשותנו יותר כלים, שאנו מכירות את החסרונות והיתרונות שלהם, הסיכויים שלנו להגנה על המידע שלנו תגדל.

לחוברת אבטחת מידע לאקטיביסטיות בעברית.
לחוברת אבטחת מידע לאקיביסטיות בערבית

משפיעות על העולם? מקדמים שינוי חברתי?

פנו אלינו ליעוץ

הצטרפו לרשימת המנויים שלנו

וקבלו מייל עם תכנים חדשים שעולים לבלוג

    תגובות

    כתבו תגובה