רוצה לקבל עדכונים מבלוג שיפט?
הצטרפ.י לניוזלטר שלנו
רוצה לקבל עדכונים מבלוג שיפט?
הצטרפ.י לניוזלטר שלנו
אירועי ה-7.10 תפסו את כולנו בהפתעה מוחלטת. ההלם, הכעס והדאגה, והרצון להגיב לצרכים הרבים שנוצרו, הביאו רבים מארגוני החברה האזרחית למלא את החלל שנוצר. בהעדר תגובה מהירה של גופי המדינה גדל הצורך מצד אחד להציע מענים למוטבים הישירים שנפגעו מהמלחמה ומצד שני לדרוש מאותם גורמים ממשלתיים לפעול, תוך שמירה על הערכים עליהם הם נלחמים בשגרה.
כיצד ניתן לעדכן ולדווח על השינויים וההתאמות שנעשו בפעילות הארגונית לתורמים ולשותפים? אנו מציעות כאן סדרה קצרה של שאלות וכלי פשוט שיעזור לארגון את המידע ולדווח על עשייה הארגונית כעת, ואף יוכל לשמש בדיווחי סוף השנה.
הכנה של דו"ח כזה והכנתו ביחד עם הצוות יכולה להיות משמעותית גם עבור הצוות שעצם העצירה, והזיהוי של המקומות בהם הארגון היה משמעותי ותרם יכולה להיות מעודדת ומחזקת בעת הקשה שאנו נמצאים בה כעת.
1. מה המשכתם לעשות ללא שינוי ואילו פעילויות השתנו?
בהכנת דיווח לתורמים שאלו את עצמכם, איזה התאמות עשה הארגון בפעילות, במטרות, באסטרטגיות הפעולה ובקהלי היעד. ואולי השינוי הוא פשוט בהיקפי הפעילות שגדלו או קטנו.
2. האם היו שינויים שבצעתם בהתנהלות הפנים ארגונית כדי להגיב למציאות?
ביחס לצוות הארגון. כיצד דאגתם לרווחת הצוות ונתנם מענה לצרכים חדשים שהתעוררו, כמו: התמודדות עם טראומה וחרדה, עובדים שהתפנו ביתם, שהם או בני זוגם יצאו למילואים.
3. לאילו צרכים הפעילות באה לתת מענה?
צרכים בקרב המוטבים הישירים של הארגון או החברה הישראלית בכללותה, ואיזו תרומה או השפעה, אם אתם יכולים להצביע על כך, היתה לעשיה שלכם.
אפשר למנות מספר צרכים בולטים ובוודאי יש נוספים:
4. אילו פעולות הארגון עצר לגמרי או הפסיק באופן זמני בתקופה האחרונה?
בדיווח לתורמים חשוב שתפרטו מה הסיבות לפעילויות שנפסקו, וכן חשוב שתתייחסו למה צפוי בחודשי הקרובים.
5. דברים נוספים שכדאי שידעו על התפקוד שלכם מאז תחילת המלחמה?
ניתן לארגן את הכל בטבלה. (טבלה להורדה)
מוזמנים גם להסתכל בכלים ובסדנה להערכת יכולות להסתכלות ארגונית
וקבלו מייל עם תכנים חדשים שעולים לבלוג
תגובות
כתבו תגובה