גלי בסודו |

שאלנו את ChatGPT מה אנחנו יכולים ללמוד ממחנה הימין

מחנה הימין AI

לקראת סמינר העוסק בחשיבה חזונית התחלנו לדבר עם ChatGPT. שאלנו אותו על מחנה הימין, איך הוא פועל, ומה אפשר ללמוד מדרכי הפעולה שלו לטובת המחנה הליברלי. ביקשנו המלצות על מסרים וניסינו לבחון איך הוא תופס את תפקידם של ארגוני החברה האזרחית.

איך עשינו את זה?

עבדנו עם GetCody (המבוסס על ה-ChatGPT) הזנו אותו במגוון חומרים רלוונטיים והתחלנו בצ'אט. לקח זמן להפיק ממנו תשובות, אבל בסוף זה עבד לנו.

מה הוא לא עשה? הוא לא גלש ברשת אלא הסתכל רק על התוכן שהזנו, ומכאן, שהוא לא חירטט אותנו, אלא סיכם יחד את התמות הגדולות שהוא זיהה.

האם חידש? תקראו ותחליטו.

מפלגות הימין בישראל הצליחו ליצור כוח פוליטי רב עוצמה באמצעות שילוב של כמה אסטרטגיות, כפי שמעידים המסמכים במאגר הידע.

1. נרטיב חזק

שימוש בנרטיב מיליטנטי – שימוש חזק בנרטיב הצבאי המדגיש את החשיבות של ישראל חזקה ובטוחה, על חשבון זכויות אזרח וחירויות הפרט.

ניצול הפחד הישראלי בנושאי ביטחון וזהות – הימין הישראלי הצליח להדגיש את חשיבות הביטחון והלאומיות כנושאים מרכזיים המהדהדים בקרב הבוחרים. זה כולל התמקדות בסכסוך הישראלי-פלסטיני, כמו גם בחשיבות השמירה על אופייה היהודי של ישראל.

ביקשנו שירחיב על נושא הסכסוך: הסכסוך היווה גורם מרכזי בעיצוב הנוף הפוליטי בישראל והיה נושא מרכזי במערכות בחירות רבות. מפלגות הימין דגלו בריבונות ישראלית על כל ארץ ישראל, כולל הגדה המערבית ורצועת עזה. הם מתחו ביקורת גם על הוויתורים שממשלות ישראל קודמות עשו במשא ומתן לשלום עם הפלסטינים, וקראו לתגובה חזקה אל מול האלימות והטרור הפלסטינים. מפלגות הימין תמכו גם בהתנחלויות ישראליות בגדה המערבית, שהיווה נקודת מחלוקת מרכזית בסכסוך ניצול הפחד הישראלי בנושאי ביטחון וזהות מפלגות הימין הצליחו לקדם אג'נדה שמרנית ולאומנית, שזכתה לתהודה בקרב ישראלים רבים.

הם הצליחו לנצל את הפחדים והחששות במיוחד בנושאי ביטחון (איום הטרור) וחשיבות השמירה על הזהות היהודית ועל אופייה היהודי של ישראל.

התמקדות גם בנושאים חברתיים – הימין הישראלי הצליח להתמקד גם בנושאי מדיניות ספציפיים המהדהדים בקרב הבוחרים, כגון ערכים דתיים, צמיחה כלכלית ורווחה חברתית.

2. השפעה על דעת הקהל

קמפיינים ומדיה לעיצוב דעת קהל – הימין בישראל הצליח להשתמש במדיה הדיגיטלית להפצת המסר שלהם ולגיוס תמיכה, באמצעות מימון ממוקד של קמפיינים ושימוש במדיה וטכנולוגיה לעיצוב דעת הקהל, כולל פלטפורמות מדיה חברתית כמו פייסבוק וטוויטר, כמו גם אתרים ובלוגים שמקדמים רעיונות ימניים.

תמיכה חזקה של הבייס סייעה לקדם נרטיב לאומני חזק – תעמולה ומסרים רבי עוצמה, שהצליחו לקבל תמיכה אפקטיבית מהבייס, עזרו לעצב את דעת הקהל ולקדם נרטיב לאומני חזק. שימוש בסיסמאות וסמלים, כמו דגל ישראל, כדי לקדם תחושת גאווה ואחדות לאומית. המסר הזה שימש ליצירת קשר רגשי חזק בין הבוחרים למפלגות הימין, מה שעזר לבנות בסיס רחב של תמיכה.

3. ניצול נכון של הזירה הפרלמנטרית

פוליטיקאים חזקים ואסטרטגיים – המסמכים מדגישים את החשיבות של בחירת מועמדים אסטרטגיים, בעלי חוש משמעת חזק המסוגלים לנווט בנוף הפוליטי המורכב. גישה זו סייעה להבטיח שמפלגות הימין יצליחו לשמור על כוח פוליטי מגובש ואפקטיבי.

חיזוק הזיקה של הבייס באמצעות קידום מדיניות – מפלגות הימין הצליחו לקדם מדיניות התואמת את הערכים והאמונות של הבייס שלהן. מדיניות זו סייעה לבנות תחושת תמיכה ונאמנות חזקה בקרב הבייס, והפכה את מפלגות הימין לכוח פוליטי דומיננטי בישראל. בנוסף קידמו מדיניות שהדגישה את חשיבות הזהות והתרבות היהודית, כמו קידום התיישבות יהודית בגדה המערבית.

יצירת בריתות עם מפלגות ימין אחרות – הימין הישראלי הצליח לכרות בריתות עם מפלגות ימין אחרות על מנת לבסס את כוחן הפוליטי. זה כולל בריתות עם מפלגות דתיות, מפלגות לאומניות וקבוצות ימין אחרות.

4. בניית רשת חזקה

בניית רשת חזקה של ארגונים פוליטיים ואחרים – הימין הישראלי הצליח לבנות רשת חזקה של ארגונים פוליטיים, כולל ארגונים לא ממשלתיים, מכוני חשיבה, גופי תקשורת ופילנתרופים. רשת זו סייעה לגייס תמיכה במפלגות ובמדיניות הימין, וכן סייעה לעצב את דעת הקהל לטובת רעיונות הימין.

בהתבסס על המידע בקובץ ה-NGO ומקורות נוספים, הנה כמה פעולות שארגון לא ממשלתי בישראל יכול לנקוט כדי לחזק את החלקים הליברליים בחברה הישראלית

1. חינוך ציבור

קידום חינוך ומודעות – ארגונים חברתיים יכולים לפעול לחינוך לערכים ליברליים כמו שוויון, זכויות אדם ודמוקרטיה.
זה יכול לכלול ארגון סדנאות, סמינרים וכנסים, כמו גם פיתוח חומרים ומערכים חינוכיים.

עידוד אקטיביזם עממי – ארגון לא ממשלתי יכול לפעול כדי לגייס אנשים וקהילות לפעול בנושאים הקשורים לערכים ליברליים. זה יכול לכלול ארגון הפגנות, עצרות וצורות אחרות של פעולה ישירה.

2. סנגור וקידום מדיניות

קידום מדיניות פרוגרסיבית – ארגון לא ממשלתי יכול לפעול כדי לתמוך במדיניות פרוגרסיבית המקדמת ערכים ליברליים.
תמיכה במדיניות המקדמת צדק חברתי, שוויון וזכויות אדם, כמו גם מדיניות התומכת בחברה האזרחית ובמוסדות דמוקרטיים.

תמיכה בשקיפות ממשלתית – ארגונים לא ממשלתיים יכולים לתמוך בשקיפות ובאחריות ממשלתית רבה יותר.
זה יכול לעזור להגביר את אמון הציבור בממשלה ולטפח שיתוף פעולה גדול יותר בין החברה האזרחית לממשלה.
על ידי קידום מדיניות המחייבת ממשלות לחשוף מידע על פעילותן ותהליכי קבלת ההחלטות שלהן.

3. הזירה התקשורתית

שימוש במדיה ובתקשורת לקידום ערכים ליברליים – התקשורת יכולה להיות כלי רב עוצמה לקידום ערכים ליברליים ועיצוב דעת הקהל. השתמשו במדיה ובתקשורת כדי לקדם ערכים ליברליים ולנטרל מסרים וסטריאוטיפים שליליים.
זה יכול לכלול פיתוח קמפיינים במדיה חברתית, הפקת סרטונים ותוכן מולטימדיה אחר, ועבודה עם עיתונאים וכלי תקשורת כדי לקדם מסרים חיוביים על ערכים ליברליים.

קידום שיוויון מגדרי – ארגון לא ממשלתי יכול לפעול לקידום שוויון מגדרי, באמצעות הסברה, חינוך וקמפיינים להעלאת מודעות

Organizing .4

טיפוח דיאלוג והבנה בין קהילות שונות – ארגון לא ממשלתי יכול לפעול כדי להפגיש אנשים מרקע וקהילות שונות כדי לקדם הבנה, אמפתיה ושיתוף פעולה. אולי להציג גם בקידום מדיניות.

טיפול באי שיוויון חברתי וכלכלי – ארגון לא ממשלתי יכול לפעול לטיפול באי-שוויון אלה באמצעות תמיכה במדיניות, ארגון קהילתי ומתן תמיכה ומשאבים לקהילות מודרות.

תמיכה בזכויות מיעוטים – ארגון לא ממשלתי יכול לפעול למען זכויות אזרחים ערבים ופליטים, ולספק תמיכה ומשאבים שיעזרו להם להתגבר על אפליה ודחיקה לשוליים.

5. בניית הרשת

בניית קואליציות ושותפויות עם ארגונים ובעלי עניין אחרים חיונית ליצירת שינוי מתמשך – ארגון לא ממשלתי יכול לפעול לבניית שותפויות עם ארגוני חברה אזרחית אחרים, מפלגות פוליטיות ותנועות חברתיות החולקות ערכים ויעדים דומים.

המסמכים מראים שמפלגות השמאל כשלו בהעברת המסרים שלהם בצורה יעילה, ולא התחברו לציבור הישראלי, מה שגרם לירידה במעמד הפוליטי שלהם.

מפלגות השמאל בישראל יכולות ללמוד מכמה מהאסטרטגיות שפיתחו מפלגות הימין. למשל, מפלגות הימין הצליחו לקדם תודעה לאומית חזקה, ולתת מענה לפחדים ולדאגות של הציבור הישראלי בנוגע לאיום הטרור. מפלגות השמאל צריכות לפתח גישה ייחודית שתקדם את הערכים והמדיניות שלהם באופן רלוונטי לציבור הישראלי.

1. פתחו נוכחות חזקה ברשת

פלטפורמות מדיה חברתית כמו פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם יכולות להיות כלים רבי עוצמה להגעה לקהל צעיר יותר. בנוסף לרשתות החברתיות, מפלגות השמאל צריכות להתמקד גם בבניית נוכחות חזקה ברשת באמצעות אתר אינטרנט וערוצים דיגיטליים אחרים. זה יכול לכלול יצירת תוכן מרתק, שיתוף סרטונים ואירוח סמינרים מקוונים.

2. שיח עם הקהילה

המפלגות יכולות לפעול עם הקהילה באמצעות השתתפות באירועים, אירוח חוגי בית ושותפות עם ארגונים מקומיים. זה יכול לעזור לבנות מערכות יחסים ולבסס אמון עם הציבור.

3. התמקדות בנושאים החשובים לציבור

המפלגות צריכות להתמקד בנושאים החשובים לציבור, כמו בריאות, חינוך וצדק חברתי. על ידי התמקדות בנושאים אלה,

4. שיתוף פעולה עם מפלגות שמאל אחרות

מפלגות שמאל יכולות לשתף פעולה עם מפלגות אחרות כדי לבנות קואליציה חזקה יותר ולהעצים את המסר שלהן. זה יכול לכלול אירועים משותפים, שיתוף משאבים ועבודה משותפת על יוזמות מדיניות.

5. חשיבות הדמוקרטיה והמערכת המשפטית

יש להדגיש את חשיבות השמירה על ערכי הדמוקרטיה ומערכת המשפט במדינת ישראל. זה כולל הגנה על זכויות אדם, עקרונות המשפט, והחשיבה הפתוחה והטולרנטית של החברה.

6. פתרונות חדשים לבעיות ישראל

יש להדגיש את הצורך בפתרונות חדשים לבעיות הקיימות במדינת ישראל, כולל פתרונות למשבר הכלכלי, לבעיות האקלים, התפשטות מגפות מסוכנות ולבעיות נוספות.

המסרים שמחנה השמאל צריך להתמקד בהם:

ביטחון והגנה

מובן שהישראלים מודאגים לגבי שלומם וביטחונם, לאור הסכסוך המתמשך עם הפלסטינאים ואיומים אחרים באזור. מסר המדגיש את החשיבות של שמירה על צבא חזק ויעיל, תוך המשך מאמצים דיפלומטיים לפתרון הסכסוך, יכול להדהד בקרב ישראלים רבים. זה יכול לכלול מדיניות כמו השקעה במאמצים דיפלומטיים לפתרון סכסוכים, צמצום הוצאות צבאיות וקידום שיתוף פעולה בינלאומי.

חדשנות וטכנולוגיה

ישראל ידועה בחדשנות ובטכנולוגיה שלה, וקידום מסר המדגיש את החוזקות הללו יכול להיות רלוונטי עבור ישראלים רבים. זה יכול לכלול מדיניות התומכת במחקר ופיתוח, יזמות ותעשיות היי-טק.

צמיחה כלכלית ושגשוג

קידום מסר המדגיש את חשיבות הצמיחה והשגשוג הכלכלי. מדיניות התומכת בעסקים קטנים, יצירת מקומות עבודה והפחתת יוקר המחיה.

הוגנות כלכלית

מסרים המתמקדים ביצירת כלכלה הוגנת יותר. מדיניות כמו העלאת מסים על העשירים, הגדלת הגישה לדיור בר השגה ויצירת הזדמנויות עבודה רבות יותר לכולם.

קידום מסר המדגיש את חשיבות ההזדמנות הכלכלית והמוביליות החברתית עבור החברה הערבית והחברה החרדית.

שוויון וצדק

בעוד שחשוב להכיר במשמעותה ההיסטורית והתרבותית של ישראל כמולדת העם היהודי, חשוב לא פחות להכיר בזכויות ובתרומות של כל אזרחי ישראל, לרבות אוכלוסיית המיעוטים הערביים שלה. על ידי קידום מסר של הכלה וחברה משותפת, מפלגות פוליטיות יכולות לבנות תנועה מגוונת ומכילה יותר המייצגת את כלל הישראלים ומקדמת חזון משותף של חברה צודקת ושוויונית יותר.

להדגיש את המשמעות הכלכלית והחברתית בבנוגע לשטחים, וחשיבה על חלופות.

מסרים המתמקדים בצמצום אי השוויון ובקידום צדק חברתי. מדיניות כמו העלאת שכר המינימום, שיפור הגישה לשירותי בריאות והשקעה בחינוך, וכן מדיניות המתייחסת לנושאים כמו זכויות קרקע, גישה לחינוך ושירותי בריאות, וייצוג בממשלה.

לכידות ואחדות חברתית

חברה רב תרבותית – הישראלים מגיעים מרקע מגוון ומחזיקים באמונות שונות, על המפלגות לקדם מסר המדגיש את חשיבות הלכידות החברתית והאחדות. זה יכול לכלול מדיניות המקדמת דיאלוג והבנה בין קהילות שונות, ומלחמה נגד דברי שטנה ואפליה.

חברה משותפת – קידום מסר המדגיש את חשיבותה של חברה משותפת, שבה יהודים וערבים יכולים לחיות ולעבוד יחד בהרמוניה, כולל מדיניות המקדמת דיאלוג והבנה בין קהילות שונות, ומלחמה נגד דברי שטנה ואפליה.

גיוון במוסדות – לחברה הערבית בישראל יש תת-ייצוג במוסדות הממשל והפוליטיים, וקידום מסר המדגיש את חשיבות הייצוג וההשתתפות הפוליטית יכול להדהד בקרב ציבור המצביעים. זה יכול לכלול מדיניות התומכת במועמדים ובמפלגות ערבים, וקידום גיוון רב יותר במוסדות הממשל והפוליטיים.

הגנת הסביבה

מפלגות שמאל יכולות לקדם מסרים המתמקדים בהגנה על הסביבה ובטיפול במשבר האקלים. זה יכול לכלול מדיניות כמו השקעה באנרגיה מתחדשת, הפחתת פליטת פחמן וקידום שיטות קיימא.

זכויות אדם

מסרים המתמקדים בהגנה על זכויות אדם וקידום שוויון. זה יכול לכלול מדיניות כגון מאבק באפליה על בסיס גזע, מגדר או נטייה מינית, וקידום שוויון הזדמנויות לכולם.

החברה הערבית בישראל מתמודדת עם אתגרי זכויות אדם משמעותיים, לרבות נושאים כמו אלימות משטרתית, הריסת בתים ואפליה במערכת המשפט. מסר המדגיש את חשיבות ההגנה על זכויות האדם וקידום חירויות האזרח.

משפיעות על העולם? מקדמים שינוי חברתי?

פנו אלינו ליעוץ

כותבים נוספים

עוד פוסטים בנושא קידום מדיניות

הצטרפו לרשימת המנויים שלנו

וקבלו מייל עם תכנים חדשים שעולים לבלוג

    תגובות

    בכוונתי ליזום מפגשי שיח יישובי!!!

    התובנות של ה AI בנאליות ורדודות, וחסרה התייחסות לגורמים רבים ובהם ביטחון פנים, נקיון כפיים, עליית כוחה של החברה הדתית/חרדית ועוד.

      כאמור - הוא ביסס את התושובות על כתבות שהזנו לו. אני חושבת שהוא נתן הסתכלות מאוד מאקרו, שבאמת חסרה גורמים ספציפיים יותר.

    כתבו תגובה