רוצה לקבל עדכונים מבלוג שיפט?
הצטרפ.י לניוזלטר שלנו
רוצה לקבל עדכונים מבלוג שיפט?
הצטרפ.י לניוזלטר שלנו
בלוג שיפט הוא ערוץ התוכן של שתיל עבור ארגוני חברה אזרחית. כחלק מפעילותנו לחיזוק חברה דמוקרטית וליברלית, אנחנו נותנים ייעוץ במגוון תחומי ידע, מקיימים הכשרות, ופועלים לרישות ותיאום בשטח.
המומחיות והניסיון המצטבר שלנו, מתורגמים לידע מעשי, המונגש בערוצי התוכן של הארגון. הבלוג מהווה ערוץ תוכן עדכני בו ניתן לקרוא על ניהול ומנהיגות, פיתוח משאבים, עבודת לובי, דוברות וסושיאל.
בנוסף, אנו סוקרות וסוקרים בבלוג מאבקים חברתיים מהארץ והעולם, לומדים על פעולות אסטרטגיות ומהלכים בזירה הבינלאומית, ששינו את המציאות הפוליטית, יצרו תקדים היסטורי ומהווים מודל לחיקוי. במאמרים אלה אנו מנסים להצביע על דרכי פעולה שניתן לאמץ בהתנגדות למהלכים אנטי דמוקרטיים, בכלים של פעולה ישירה-לא אלימה.
קריאה שוטפת של התכנים בבלוג תסייע לכם ולכן: מנהלות ומנהלי ארגונים, אנשי שטח, מנהלות ומנהלי פרויקטים, מובילי קהילות, אקטיביסטים ויזמיות בעולם השינוי החברתי, לרכוש ידע, לפתח יכולות ולהתמקצע.
כמו כן, תוכלו להיחשף לפעילות של ארגונים נוספים בזירה, להתעדכן בגישות חדשניות, ולקבל השראה לפעולות מחאה יצירתיות, כלים להשפעה על דעת הקהל וליצירת סדר יום חלופי.
הבלוג כולל סרטונים, פרקי פודקאסט ובעיקר מאמרים (פוסטים) הנכתבים על ידי חברות וחברי צוות שתיל וכותבים אורחים. מוזמנות ומוזמנים להתארח אצלנו בבלוג, ולשתף מנסיונכם בזירות הפעולה השונות בהן הצלחתם לחולל שינוי.
בלוג ארגוני הוא למעשה אתר או חלק מאתר בו ארגונים משתפים תכנים המיועדים לקהילה שלהם, במטרה לחזק את הקשר עם הציבור, להציג מומחיות בתחומם ולהשפיע על השיח.
דרך הבלוג, הארגון יכול לפרסם מאמרים, רעיונות ופרשנויות בתחומים שבהם הוא פועל. על ידי הצגת נתונים התומכים בערכים שלו, הארגון מגדיל את החשיפה לערכים אלה, מאפשר דיאלוג רב-ממדי, ואף יכול להשפיע על עמדות.
השקעה בתוכן איכותי בבלוג ארגוני היא קריטית להגדלת הנראות במנועי החיפוש. בלוג שמציע מאמרים מעמיקים ומקוריים בתחום פעילות הארגון, מושך קהל יעד רלוונטי ומחזק את סמכות האתר בעיני מנועי החיפוש. תוכן כזה מגביר את הדירוג האורגני, מגדיל את התנועה לאתר, ומאפשר לארגון להשפיע על השיח הציבורי בתחום שבו הוא פועל.
אם הארגון שלכם מעוניין לפתוח בלוג – פנו אלינו. [galib@shatil.nif.org.il]
כל כך הרבה שמענו וקראנו על תהליכי אישור התקציב. מה בעצם אנחנו באמת יודעים עד עכשיו?
הכנת תקציב, אישור ממשלה, כנסת, ועדת כספים… כל אלו הם חלק מהתהליך הרשמי שמסדיר חוק התקציב – החוק שמאפשר את העברת תקציב המדינה.
על תהליך גיבוש תקציב המדינה כבר נכתב כאן בעבר, אבל בואו ננסה להסתכל קצת לצדדים לאורך התהליך הזה ולהבין מהי הדרך הלא מאוד סלולה לקיום תקציב המדינה בישראל. לא סתם אנחנו אומרים ׳קיום תקציב׳, כי ברצוננו ללמוד את רזי התקציב – מהם התהליכים הלא רשמיים, והאירועים השונים והמשונים שקורים בתהליך העברת תקציב המדינה. בתוך הפרוצדורה הרשמית ולצידה, ישנם לא מעט ׳שטיקים וטריקים' והזדמנויות שכדאי להכיר. כך נדע מול מי לפעול, כדי לקדם מדיניות מחוץ לכותלי הכנסת ומשרדי הממשלה.
מנהלים בארגונים חברתיים נדרשים להוביל אנשים כאשר חלק חשוב מעבודתם הוא גם לתת ביקורת לעובד או עובדת. שיחת משוב זו לא משימה טכנית פשוטה – זו סיטואציה אנושית מורכבת.
במיוחד כשיש מה להגיד: כשמשהו לא עובד, כשיש תסכול מצטבר, כשצריך לדרוש שינוי.
שם, דווקא שם – מתחילה הימנעות.
לאחרונה, אני שומעת יותר ויותר קולות צעקניים – במיוחד מאותם אנליסטים שאוהבים כותרות מפוצצות – שטוענים, שכשכולם כבר עושים חיפוש עם AI, העידן של אתרי האינטרנט קרב לסופו. רגע אחד… באמת? "פשוט מאוד," הם מכריזים בקולי קולות. "כשה-AI יתחיל למצוא לאנשים את כל המידע שהם צריכים, למה בכלל שמישהו יטרח להיכנס לאתר? הבוטים החכמים פשוט […]
וקבלו מייל עם תכנים חדשים שעולים לבלוג